MENÜ

2012. március 25.

Járási Téli Kupa Bronzmérkőzés, Helyszín: Jánosi

FC Som - FC Artosz Gát - 2-2 (0-2, 11-esekkel: 3-0)

Gólszerzők: Sárközi, Sebestyén

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Sárközi, Ködöböcz L. (Barta) - Bacskai, Fejes J., Dávid, Sebestyén - Fejes N., Januta

 

A Nagybégány elleni múlt heti, elődöntőbeli vereséget követően csapatunk számára nem maradt más, mint hogy a bronzmérkőzésen vívja ki magának a 3. helyért járó érmet. A mérkőzés, a döntő felvezetéseként Jánosiban, nagyságrendileg 1000 néző és a "Tisza" televízió kamerái előtt került megrendezésre. Az előző héttel és sok sérülttel kapcsolatban jó hír volt számunkra, hogy visszatérhetett a csapatba a Téli Kupa gólkirályjelöltje, Januta, Sebestyén és Ködöböcz László trió, ám sajnos sérülés miatt még mindig hiányzott a csapatból Boldizsár és Kovács, valamint a bemelegítés során Mizun is sérülést szenvedett, így ő sem tudta vállalni a játékot. A mérkőzést csapatunk kezdte, és az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést. A meddő mezőnyfölény pedig rövid idő elteltével helyzetekben is megmutatkozott: előbb Januta előtt adódott két lehetőség, majd Fejes Norbi hibázott nagy helyzetben. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kimaradt helyzeteket követően jött a gáti gól: egy baloldali sarokrúgást követően Fejes Norbi lemaradt emberéről, míg Kertész nem mozdult ki az 5-ösön belülre érkező labdára így a gáti középpályáz senkitől sem zavartatva a hálóba fejelt (0-1). A gól szemmel láthatóan megfogta csapatunkat, s bár továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát nem volt átütőerő a támadásainkban. Egy saját térfelünkön eladott labdát követően pedig Gát növelte előnyét (0-2). Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezető több alkalommal is "érdekesen" fújt a sípjába, ami nagyban hozzájárult a második félidőben történtekhez. De ne szaladjunk ennyire előre, a félidőre tehát 2 gólos előnnyel vonulhatott a gáti csapat, a helyzetek kihasználása alapján teljesen megérdemelten.

A második félidőre aztán érkezett Barta Ködöböcz László helyére, s egy szerkezeti váltást követően csapatunk átállt a háromcsatáros játékra. Ez szemmel láthatóan nem ízlett az ellenfélnek, a mieink pedig feltüzelve nekiestek az ellenfélnek a fordítás reményében. A játékvezető folytatta első félidei tevékenységét, s ami nem volt szabálytalanság az egyik oldalon, azt lefújta a másikon. Csapatunk kapuja elé szögezte a gáti csapatot, és sorra alakította ki a helyzeteket. Egy jobb oldali beodást tartott meg Sebestyén a 16-oson belül, visszajátszott Fejes Janinak, aki kiváló ütemben kitolta a labdát a bal oldalra Bacskainak. A teljesen szabadon hagyott Fegya, felnézett és a hosszú kapufánál üresen álló Januta fejére továbbított, aki a kapuba bólintott. A játékvezető megadta a gólt, a kezdőpontra mutatott, a partjelző azonban "tévesen" lest jelzett, így végül érvénytelenítették a találatot. Csapatunk játékosai nehezen viselték az igazságtalanságot, s egy kisebb dulakodás alakult ki a pályán. A mérkőzés azonban folytatódott, s egy nem is akármilyen momentummal: egy jobb oldali sarokrúgást fejeltek ki a gáti védők, a kifejelt labdát azonban Sárközi "Stef" István mintegy 25 méterről kapásból a jobb alsó sarokba vágta (1-2). A televízióban is ritkán látható találat volt. Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen csapatunk tovább ostorozta a gáti kaput. Dávid Gergő adott parádés labdát a kaputól mintegy 20 méterre helyezkedő Yokonak, aki mellre vette a labdát, majd ballal kilőtte a bal alsó sarkot (2-2). Ezzel az újabb gyönyörű találattal pedig már újra nyilttá tettük a találkozót. Ezt követően azonban a második gólt szerző Yoko került kisebb összetűzésbe a gáti védőkkel, s a játékvezető érdekes módon csupán neki mutatta fel a piros lapot. Az emberhátrány nem igazán vetette vissza csapatunkat, Jani végzett el gyorsan szabadrúgást a bal oldalon a rövid oldalon érkező Norbi lövését azonban bravúrral hárította a gáti kapus. Így 2-2-vel ért véget a találkozó, jöhettek tehát a 11-esek. A gátiak első lövője a keresztlécet találta el (0-0), majd csapatunk első rúgója Norbi a jobb alsó sarkoba lőtt (1-0). A második sorozatban a gáti játékos ismét hibázott, míg Barta lövését nem tudta hárítani a gáti hálóőr (2-0). A gátiak harmadik 11-ese is a kapufán csattant, így miután Jani higgadtan gurította a hálóba a másik oldalra elvetődő kapus mellett a labdát, 3-0-val csapatunk megszerezte a Téli Kupa 2012-es kiírásának 3. helyét, s az azzal együtt járó bronzérmet.

A döntőben Nagybégány csapata magabiztos, jó játékkal sima 2-0-ás győzelmet aratott a Zirka felett, így elhódította a Téli Kupa első helyéért járó serleget. Gratulálunk Nagybégány csapatának! HAJRÁ SOM!!!

 

A Téli Kupa 2012-es kiírásának végeredménye:

1. FC Nagybégány

2. FC "Zirka" Beregszász

3. FC SOM

4. FC "Artosz" Gát

 

2012. március 18.

Járási Téli Kupa Elődöntő, Helyszín: Beregszász, "Zirka" Stadion

FC Som - FC Nagybégány - 0-1 (0-0)

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Sárközi - Barta, Dávid, Fejes J., Boldizsár (Nagy A., Januta) - Bacskai, Fejes N.

 

A Járási Téli Kupa 2012-es kiírásában csapatunk az előző évhez hasonlóan ismet kivívta az elődöntőben jutást, ahol ezúttal - a megyei szintű légiósokkal erősítő - Nagybégány csapatával találkozott annak reményében, hogy az előző évvel ellentétben ezúttal sikerült kivívnia a döntőbe jutást. A körülmények azonban nem segíették ezen célja elérésében a csapatot, hiszen Januta, Kovács, Ráti és Sebestyén személyében 4 meghatározó játékost voltunk kénytelenek nélkülözni egészségügyi okok miatt, ráadásul a mérkőzés 10. percében  Boldizsár sérülése miatt ismét kényszerű cseréhez kellett folyamodnunk. Egy fél csapat meghatározó játékos hiányát pedig már csapatunk is megérezte, főleg a második félidőben. Ennek következtében nem tudtunk ugyanolyan kombinatív, támadó játékkal előrukkolni, mint az előző körben Jánosi ellen, ráadásul több játékosunk is, főleg támadásban tudása alatt teljesített. Az első félidőben azonban még így is mi álltunk közelebb ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést: Fejes Jani erőszakosságának köszönhetően hibára kényszerítette az ellenfél védőjét, a lecsorgó labdát Norbi megpróbálta egyből átívelni a a bégányi kapus fölött, ám lövése pár centivel célt tévesztett. Miközben Kertésznek csak egy távoli lövést kellett hárítania az első játékrészben, addig Jani zseniális passzát Norbi nagy helyzetben rosszul vette át, így oda lett a nagyobb lehetőség. Az első félidő nem hozott szép játékot és gólt sem, inkább csak a nagy mezőnybeli küzdelem dominált.

A második félidőben pedig érződött csapatunk a sok sérült játékos hiánya. Egyre inkább fáradtunk, ami magával hozta a hibákat, illetve Bégány is egyre nagyobb lendülettel rohamozta a kapunkat. Kertésznek 2-3 alkalommal is bravúrral kellett hárítania. A másik oldalon pedig Resko jól eltalált szabadrúgását védte bravúrral a bégányi hálóőr. A második félidő közepén egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva Bégány megszerezte a vezetést. Csapatunk az egyenlítés érdekében mindent megpróbált, Resko edző még a Téli Kupa góllövőlistájának listavezetőjét is pályára küldte sérülése ellenére, ám komolyabb átütőerő nem volt támadásainkban, távoli lövéseinket a bégányi kapus pedig magabiztosan hárította. A nagybégányi ellentámadások pedig újabb gól veszélyét rejtették magukban, egy ízben ráadásul csak a kapufa mentette meg csapatunkat a góltól. Újabb gól azonban már nem született, így sajnos a tavalyi év után ismét be kell érnünk a bronzmeccsel, és gratulálnunk kell a nagybégányi csapatnak a döntőbe jutáshoz!

A Téli Kupa másik elődöntőjén a Zirka magabiztosan verte az előző fordulóban Badaló ellen bravúrgyőzelmet arató Gát csapatát. Így a vasárnapi döntőben Jánosiban FC Zirka - FC Nagybégány mérkőzést rendeznek.

Csapatunk a döntőt megelőző bronzmérkőzésen Gáttal találkozik ugyancsak Jánosiban. Gyertek minél többen szurkolni a csapatnak, hogy legalább egy éremmel fejezhessük be az idei téli bajnokságot! HAJRÁ SOM!

 

Az elődöntők eredményei:

Helszín: Nagybégány

FC Zirka - FC Artosz Gát - 2-1

Helyszín: Beregszász, Zirka stadion

FC Som - FC Nagybégány - 0-1

 

2012. március 11.

Járási Téli Kupa Negyeddöntő, helyszín: Nagybégány

FC Som - FC Jánosi - 3-0 (3-0)

Gólszerzők: Januta (2), Fejes N.

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs. (Kertész L.), Resko, Mizun, Sárközi - Bacskai (Barta), Fejes J., Dávid (Ráti), Kovács (Boldizsár) - Januta (Nagy A.), Fejes N.

 

A Járási Téli Kupa negyeddöntőjében csapatunk Jánosival találkozott a nagybégányi stadionban. A Téli Kupa előtt a két csapat már játszott egymással egy felkészülési mérkőzést, ahol csapatunk 3-0 arányban győzött, ám most nem lehetett ebből kiindulni, hiszen Jánosi jóval erősebb csapattal lépett fel és hát ez egy negyeddöntő volt. Csapatunk a kínkeserves Kisbégány felett aratott győzelem után mindenképp bizonyítani akart a vezetőségnek és a szurkolóknak is. Így feltüzelve, rendkívül motíváltan álltak hozzá a játékosokhoz a mérkőzéshez. Ez pedig az első perctől kezdve érződött csapatunkon. Rögtön nekiugrottunk Jánosinak, s egy rosszul elvégzett kirúgást lefülve Fejes Norbi rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést (1-0). Csapatunk azonban nem állt meg, folyamatos nyomás alá helyezte a jánosi kaput, szemmel láthatóan nem ízlett Jánosinak az általunk alkalmazott letámadás, és helyzetek sorát alakítottuk ki az ellenfél kapuja előtt. A félidő derekánál Januta erőszakosságának köszönhetően labdát szerzett a jánosi 16-os előterében, majd kapura lőtt, a jobb felső sarokba tartó labdáját azonban a kapus bravúrral szögletre tornázta. A sarokrúgásból azonban megszereztük a második találatot: Bacskai szögletét védőjét megelőzve Januta fejelte a hálóba (2-0). Ezzel azonban még nem volt vége. Védelmünk hátul Resko vezetésével nagyon stabilan zárt, elfojtva minden jánosi támadást, s hátulról építkezve formás akciókat vezettünk. Fejes Jani és Januta is egy az egyben vezethette kapura a labdát, ám ahelyett, hogy a középen egyedül érkező társukhoz passzoltak volna inkább a lövést és a cselt választották, sikertelenül. Nem úgy Fejes Norbi, aki már a középen érkező Janutához centerezett, a gólkirályjelölt pedig magabiztosan lőtt a hálóba a szünet előtt (3-0). Csapatunk a Téli Kupa eddigi legjobb félidejét produkálta - remélhetőleg a következő mérkőzésen ezt is sikerül fölülmúlnunk.

A második félidőre Jánosi cserékkel próbált változtatni a játék képén, ám egy kapufán és egy kiállításon kívül semmi többre nem futotta az erejükből. A mieink pedig magabiztosan tartották az előnyüket, sőt még növelhették volna az előnyüket is, ám Fejes Jani lövése alighogy elkerülte a jobb felső sarkot, míg Boldizsár lövését önfeláldozóan védte a jánosi kapus. Sajnos egy sérülést is tartogatott még a mérkőzés, hiszen legeredményesebb játékosunkat, Janutát csak szabálytalanul tudták megállítani, ám szerencsétlenül érkeztek a földre, s támadónkat kényszerből le kellett cserélni. Reméljük vasárnapig rendbe jön, mivel a csapatnak szüksége lesz remek játékára, és legfőképp góljaira a Nagybégány elleni elődöntőben. HAJRÁ SOM!

 

Járási Téli Kupa Negyeddöntők, helyszín: Nagybégány

FC Zirka - FC Déda - 1-1 (11-esekkel: 5-3)

FC Főnix Badaló - FC Artosz Gát - 2-3

FC Som - FC Jánosi - 3-0

FC Nagybégány - FC Vári - 3-0

 

2012. március 4.

Járási Téli Kupa Nyolcaddöntő, helyszín: Bátyu

FC Som - FC Kisbégány - 2-1 (1-1)

Gólszerző: Fejes N. (2, az elsőt 11-esből)

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár (Kovács) - Bacskai, Barta (Baksa), Dávid, Sárközi - Januta (Nagy A.), Fejes N.

 

Csapatunk a C csoport megnyerése után a D csoport 4. helyezettjével, Kisbégány csapatával találkozott a Téli Kupában a legjobb 8 közé jutásért. Az előzetes esélylatolgatások alapján csapatunktól mindenki, legfőképpen szurkolóink vártak sima továbbjutást. Ám ahogy az ilyenkor lenni szokott a nagy esélyesség terhe rányomta bélyegét a mérkőzésre, de erről majd később. A mérkőzés úgy kezedődött, ahogy az várható volt, somi fölénnyel. Csapatunk jelentős százalékban birtokolta a labdát, tetszetős támadásokat vezetett az immár labdarúgásra alkalmas talajon. Az egyik ilyen végén Bacskai Fegya kapott labdát jobb oldalon, egy csel után középre adott, Fejes pedig sarokkal kapura továbbított, ám lövése elakadt egy kisbégányi kézen. A játékvezető pedig a partjelző segítségével befújta a büntetőt. A labda mögé Fejes állt, s higgadtan a bal alsó sarkoba gúrított, megszerezve a vezetést (1-0). A gól után azonban csapatunk túlzottan megnyugodott, egyre több egyéni hiba csúszott bele a játékunkba, s bár nem volt benne a mérkőzésben, de az egyik egyéni hiba után egy lesgyanús szituációt követően megszerezte az egyenlítést Kisbégány (1-1). Ezt követően csapatunk egyre idegesebbé vált, és nem igazán tudott komoly lehetőséget kialakítani a kibégányi kapu előtt. Így meglepetésre döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A félidőben Resko edző igyekezett megnyugtatni a csapatot, s ez viszonylag sikerült is neki. A második félidő kezdetétől kezdve nagy nyomás alá helyeztük a kisbégányi kaput, s Fejes lövése épp hogy csak elkerülte a bal felső sarkot, s egy tiszta 11-est sem kapott meg csapatunk. Sorra jöttek a beadások, szögletek mind a két oldalról, s az egyik szöglet után a második félidő közepe tájékán megszereztük a vezetést: Januta ívelte be a sarokrúgást a jobb oldalról, többen is felugrottak fejelni a labdáért, sikertelenül, a lecsorgó labdát pedig Fejes húzta kapura az 5-ösön belülről (2-1). Ez viszonylag megnyugtatta csapatunkat, tartottuk a labdát, újabb gólt azonban már nem sikerült szereznünk. De mivel a kisbégányi csapatban sem volt benne a gól, ha a vártnál nehezebben is, de kivívtuk a legjobb nyolc közé jutást, ahol Jánosi csapatával találkozunk. HAJRÁ SOM!!!

 

A nyolcaddöntő párosítása:

Stadion: Gut

FC Csillag- FC Bene - 3-0
FC Jánosi - FC Csetfalva - 2-0
Stadion: Halálbor
FC Badaló - FC Remete - 3-2
FC Vári - FC Gut - 2-2 (11-esekkel 3-4) *
Stadion: Nagybégány
FC Nagybégány - FC Bakos - 8-0
FC Gát - FC Bátyú - 2-1
Stadion: Bátyú
FC Som - FC Kisbégány - 2-1
FC Déda - SC Beregvidék u16 - 4-2
* óvást követően Vári jutott tovább

 

A "C" csoport végeredménye:


Csapat

M

Gy

D

V

LG

KG

P

1.

FC Som

5

3

2

-

10

2

11

2.

FC Déda

5

3

1

1

13

4

10

3.

FC Bátyu

5

2

2

1

8

3

8

4.

FC Bakos

5

2

2

1

6

6

8

5.

FC Kaszony

5

1

-

4

4

9

3

6.

FC Papi

5

-

1

4

3

20

1

 

2012. február 26.

Járási Téli Kupa 5. forduló, "C" csoport, helyszín: Bátyu

FC Som - FC Bátyu - 0-0

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár - Bacskai (Ködöböcz N.), Dávid (Sárközi), Barta, Kovács - Januta (Ráti), Fejes N.

 

Csapatunk vasárnap, a Téli Kupa csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában az előző napi eredményeknek köszönhetően azzal a tudattal léphetett pályára, hogy ha megőrzi veretlenségét, akkor első helyezettként várhatja 16 közötti ellenfelét. Ugyanakkor egy esetleges vereség következtében akár a 3. helyen is zárhattuk volna a csoportot. A vasárnapi körülmények, pontosabban a pálya talaja pedig még inkább megnehezítette csapatunk dolgát.

A nagy tét és a pálya 60-70%-át borító víz erősen rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Említésre méltó helyzet szinte nem is adódott egyik kapu előtt sem az egész mérkőzésen- leszámítva mikor a bátyui támadó egy rossz kirúgást követően az üres kapu mellé emelte a labdát -, csupán a pontrúgások okoztak kisebb-nagyobb veszélyt a kapuk előtt. Csapatunk, Resko Szlávik vezetésével, rutinosan és okosan tartotta a számára tökéletes eredményt, melyet végül nagy csatában, de sikerült megőrizni. Ezzel csapatunk az első helyen zárt a bátyui csoportban, s kedvező helyzetből várhatja a folytatást.

A csoport másik két találkozóján Bakos csapata nagy meglepetésre csak döntetlent ért el az addig pont nélkül, utolsó helyen szerénykedő Papi ellen, s ezzel elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy a csoport 2. helyén végezzen - be kellett érnie végül a 4. hellyel. Déda pedig kihasználva a bakosi botlást, feledtetve az előző napi csúfos vereséget 2-0 arányban legyőzte Kaszonyt és a csoport 2. helyén zárt.

A folytatásban, a legjobb 16 között, a 8 közé jutásért csapatunk Kisbégánnyal találkozik, amely némi meglepetésre, de búcsúztatta az elmúlt szezonban 4. helyen végző Nagyberegi együttest. Tehát egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek ez a mérkőzés sem, s ahhoz, hogy kivívjuk a továbbjutást mindenképpen szükség lesz szurkolóink támogatására! Gyertek vasárnap minél többen Bátyuba! HAJRÁ SOM!

 

Az 5. forduló eredményei:

"A" csoport, Gut:

FC Remete - FC Jánosi - 1-1

FC Gut - FC Rafajna - 6-0

"B" csoport, Halábor:

FC Csoma - FC Badaló - -/+

FC Bene - FC Halábor - 3-0

FC Csetfalva - FC Vári - 1-2

"C" csoport, Bátyu:

FC Bakos - FC Papi - 1-1

FC Som - FC Bátyu - 0-0

FC Déda - FC Kaszony - 2-0

"D" csoport, Nagybégány:

SC Beregvidék ifi - FC Gát - 1-4

FC Nagybégány - FC Kigyós - 5-0

FC Nagybereg - FC Kisbégány - 0-1

 

2012. február 25.

Járási Téli Kupa 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés, "C" csoport, helyszín: Bátyu

FC Som - FC Kaszony - 1-0 (1-0)

Gólszerző: Januta

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár - Bacskai (Fejes N.), Dávid (Barta), Fejes J., Kovács (Sárközi) - Januta (Ködöböcz N.), Sebestyén

 

A hétvégi meccsdömping csapatunk számára a 2. fordulóból elhalasztott Kaszony elleni mérkőzéssel kezdődött. Csapatunk a 2. helyről várta folytatást, s ahhoz, hogy versenyben maradjon az első helyért nyernie kellett, Kaszony pedig az életben maradásért lépett pályára.

Csapatunk esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, rögtön nyomás alá helyezve a kaszonyi kaput, s ez hamar helyzetekben sőt gólban is megmutatkozott. Fejes Jancsi kapott labdát a kaputól mintegy 20 méterre, remek lövését a kaszonyi kapus bravúrral hárította, ám a kipattanót Januta a hálóba pofozta (1-0). Ez volt már Janutának az 5. találata az idei sorozatban. A gólt követően a somi csapat tovább támadott, Kaszony pedig csak elvétve jutott a kapunk elé. A kaszonyi csapat kapusa azonban kiváló napot fogott ki, hiszen bravúrt-bravurra halmozott: előbb Mizun megpattanó lövését védte hihetetlen reflexszel, majd Yoko ficakba tartó lövését szedte ki. Csak neki köszönhette Kaszony, hogy nem több gólos hátránnyal vonulhattak szünetre.

A második félidőben érkezett Fejes és Barta, nem sokkal később pedig Sárközi és Ködöböcz Norbert is. Kaszony szemmel láthatóan elfáradt, ráadásul még 10 emberre is fogyatkoztak, hiszen Szegedi megkapta második sárgalapját. Csapatunk helyzetek sorát alakította ki, majd puskázta el, pontosabban a kaszonyi kapus folytatta ott, ahol az első félidőben abbahagyta. Előbb hárította Yoko ziccerét, majd Fejes szabadrúgását tolta ki bravúrral. Az eredmény már nem változott, hiszen Som a kaszonyi kapusnak köszönhetően nem sikerült újabb gólt szereznie, Kaszonynak pedig minden erejét felemésztette a védekezés. Ezzel a győzelemmel pedig csapatunk bebiztosította továbbjutását.

A csoport másik két mérkőzésén előbb Bátyu 3-0 arányban legyőzte Papi csapatát, majd egy izgalmas, fordulatos, kiállításokkal tarkított mérkőzésen Bakos csapata hatalmas meglepetésre legyőzte a csoport toronymagas esélyesének kikiáltott Déda csapatát 3-1-re. Ezzel csapatunk komoly lépéselőnyre tette szert a csoportelsőségért folytatott harcban. Folytatás és döntés vasárnap Bátyu ellen... HAJRÁ SOM!

 

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzések eredményei:

"A" csoport, Gut:

FC Zirka - FC Rafajna - 3-1

FC Jánosi - FC Gut - 2-0

"B" csoport, Halábor:

FC Badaló - FC Csetfalva - 2-0

FC Csoma - FC Bene - -/+

FC Vári - FC Halábor - 1-0

"C" csoport, Bátyu:

FC Som - FC Kaszony - 1-0

FC Bátyu - FC Papi - 3-0

FC Bakos - FC Déda - 3-1

"D" csoport, Nagybégány:

FC Nagybereg - FC Kigyós - 1-0

FC Gát - FC Kisbégány - 4-0

SC Beregvidég ifi - FC Nagybégány - 0-2

 

2012. február 19.

Járási Téli Kupa 4. forduló, "C" csoport, helszín: Bátyu

FC Som - FC Déda - 1-1 (1-1)

Gólszerző: öngól

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár - Bacskai, Dávid, Barta (Fejes J.), Sárközi (Kovács) - Januta (Fejes N.), Sebestyén

 

A Járási Téli Kupa 4. fordulójában a csoport papíron, s az eddigi eredmények alapján is legnagyobb rangadójára került sor, hiszen két 100%-os csapat találkozott.

A várakozásoknak megfelelően nagy iramban kezdődött a mérkőzés, már az első percekben is kivehető volt, hogy a csoport két legjobb csapata mérkőzik egymással, s a korábbi összecsapásokhoz képest jóval színvonalasabb játék folyt a pályán. Szabálytalanságoktól sem volt mentes azonban a találkozó, és sajnos az egyik csúnya belépőt követően a csapat egyik fontos láncszeme, Sárközi sérült meg súlyosan, olyannyira, hogy cserének kellett következnie: Kovács állt be a helyére. Csapatunk pedig nemes bosszút állt, hiszen a megítélt szabadrúgásból megszereztük a vezetést: Yoko ívelte be a labdát, majd a kavarodást követően a kapufáról kipattanó labda egy dédai játékosról került a hálóba - öngól! (1-0) A gól szemmel láthatóan megfogta a dédai csapatot, a mieink pedig szebbnél-szebb támadásokat vezettek. Az egyik ilyen végén Januta könnyen növelhette volna előnyünket, ám óriási helyzetben nem sikerült kaput találnia. S ahogy az ilyenkor lenni szokott az ellenfél büntetett. Kihasználták egy védelmi megingásunkat, csapatunk lesreállítási taktikája rosszul működött, s a góllövőlista vezetője pedig megszerezte az egyenlítő találatot (1-1). Így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok

A második félidőre Barta és Januta helyére érkezett a két Fejes, Norbi és Jani, s a cseréknek is köszönhetően csapatunk a második félidő első 15-20 percében kapujához szögezte a dédai csapatot. Hatalmas lehetőség adódott előbb Sebestyén, majd Fejes Jani előtt, ám mindkettejük hibázott egy szép egyéni akció, majd egy gyönyörűen kidolgozott akció végén. A mérkőzés hajrája pedig ki-ki játékot hozott, helyzetekkel mind a két oldalon. Az eredmény azonban már nem változott. Tehát a csoport ragdóját követően a két csapatnak meg kellett elégednie - az egyébként igazságos - 1-1 ponttal, s továbbra is fej-fej mellett haladva vezetik a C csoport tabelláját. Az első helyről a hátralévő két mérkőzés dönt majd.

A csoport másik két találkozóján előbb a két szomszédos falu rangadóján, a Bakos-Bátyu mérkőzésen is pontosztozkodásra került sor (1-1), míg Kaszony Papi ellen megszerezte első győzelmét, ezzel életben tartva továbbjutási reményeit.

A következő fordulóban, szombaton a 2. forduló elmaradt mérkőzései következnek, s vele együtt a Som-Kaszony derby. Vasárnap pedig az utolsó fordulóval befejeződnek a csoportküzdelmek, amiket csapatunk a hazai Bátyu elleni mérkőzéssel zár. Kedves szurkolók, gyertek minél többen szurkolni a csapatnak! EGY CSAPAT, EGY TÁBOR, EGY CÉL! HAJRÁ SOM!!!

 

A 4. forduló eredményei:

"A" csoport, Gut:

FC Zirka - FC Jánosi - 1-0

FC Remete - FC Gut - 1-1

"B" csoport, Halábor:

FC Badaló - FC Bene - 2-0

FC Vári - FC Csoma - 2-0

FC Halábor - FC Csetfalva - 0-0

"C" csoport, Bátyu:

FC Bakos - FC Bátyu - 1-1

FC Kaszony - FC Papi - 3-1

FC Som - FC Déda - 1-1

"D" csoport, Nagybégány:

FC Nagybégány - FC Gát - 4-0

FC Bereg - SC Beregvidék ifi - 1-1

FC Kigyós - FC Kisbégány - 0-2

 

2012. február 12.

Járási Téli Kupa 3. forduló, "C" csoport, helyszín: Bátyu

FC Som - FC Bakos - 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Januta, Fejes N., Bacskai

FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs. (Kertész L.), Resko, Mizun, Boldizsár (Ködöböcz L.) - Bacskai, Barta T. (Baksa), Dávid, Sárközi (Kovács) - Januta (Nagy A.), Fejes N.

 

Két hét szünet és egy elmaradt forduló után az időjárás és a nagy havazás végre megengedte, hogy lebonyolítsák a Járási Téli Kupa 2012-es kiírásának 3. fordulóját (a 2. forduló pótlására február 25-én kerül majd sor!). Csapatunk egy magabiztos, bemelegítő 5-1-es Papi ellen aratott győzelem után az 1. fordulóban némi meglepetésre Kaszonyt 1-0-ra legyőző Bakos csapatával találkozott.

A körülmények továbbra sem kedveztek a technikás focinak, így bár esélyesként álltunk neki a mérkőzésnek, de a kiszámíthatatlan talaj miatt könnyen felborulhatott volna a papírforma. Az első félidőben pedig ez be isJanuta gólja igazolódott, hiszen az első 20-25 perc egyértelműen Bakosé volt, s csak a szerencsének és a kapufának köszönhetjük, hogy nem kerültünk 1-2 gólos hátrányba. Ezt követően azonban ahogy ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat, s csapatunk az első adódó lehetőségéből megszerezte a vezetést: egy kezezést követően Fejes Norbi szabadrúgást végezhetett el a bakosi kaputól mintegy 18-20 méterre, lövése megpattant a csúszós talajon, a kipattanóra pedig Januta érkezett! (1-0) Ez szemmel láthatóan megfogta Bakos csapatát, a mieink pedig megnyugodtak, s tartották előnyüket. Az első félidő már nem hozott újabb lehetőséget egyik kapu előtt sem.

A félidőben Resko edző lenyugtatta a csapatot, s taktikai utasításainak köszönhetően a második félidő teljes somi fölényt hozott. Több lehetőség is adódott Januta, Fejes vagy Dávid előtt, s Mizun is kis híján betalált volt csapatának, ám lövése a kapufán csattant. Ezt követően Sárközi helyére Kovács, míg Boldizsár helyére Ködöböcz László érkezett. A cseréket követően pedig csapatunk megszerezte második találatát: BacskaiFegya gólja után végezhetett el szögletet a jobb oldalról, amit Fejes megelőzve a védőjét a rövid oldalon a hálóba csúsztatott (2-0)! Ezzel azonban még nem volt vége a gólok sorának, hiszen egy formás akciót követően - Barta kapott labdát a bal oldalon, majd sarokkal továbbította azt Fejesnek - a csapatkapitány visszaadta a gólpasszt Bacskainak, aki a hálóba fejelte a labdát (3-0)! Ezt követően még fiataljaink, Alex, Kristóf és Kertész László is lehetőséget kaptak, az eredmény pedig már nem változott. Csapatunk ezzel második mérkőzésén megszerezte második győzelmét, ezzel továbbra is 100%-os a csoportban, s csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a tabella 2. helyén Déda csapata mögött.

A csoport másik két találkozóján előbb Déda meggyőző fölénnyel 8-0-ra verte Papi csapatát, míg Bátyu a vártnál sokkal simább mérkőzésen nyert Kaszony csapata ellen 4-1-re.

Csapatunk a következő fordulóban Dédával mérkőzik, azaz a csoport papíron legnagyobb rangadója várható, ami könnyen lehet, hogy a csoport 1. helyéről is dönt majd! Gyertek minél többen és szurkoljatok a csapatnak! EGY CSAPAT, EGY TÁBOR, EGY CÉL! HAJRÁ SOM!!!

 

A 3. forduló eredményei:

"A" csoport, Gut:

FC Remete - FC Rafajna - 0-1

FC Gut - FC Zirka - 1-1

"B" csoport, Halábor:

FC Csoma - FC Csetfalva - 0-2

FC Badaló - FC Halábor - 2-0

FC Bene - FC Vári - 1-1

"C" csoport, Bátyu:

FC Déda - FC Papi - 8-0

FC Som - FC Bakos - 3-0

FC Bátyu - FC Kaszony - 4-1

"D" csoport, Nagybégány:

FC Beregvidék ifi - FC Kisbégány - 1-0

FC Artosz Gát - FC Kigyós - 4-0

FC Nagybégány - FC Bereg - 0-0

 

2012. január 29.

Járási Téli Kupa 1. forduló, "C" csoport, Helyszín: Bátyú

FC Som - FC Papi - 5-1 (3-0)

Gólszerzők: Januta (3), Sárközi, Nagy A.

FC Som: Kertész J. (Nagy D.) - Ködöböcz Zs. (Ködöböcz L.), Fejes N., Mizun (Kertész L.), Boldizsár (Kovács) - Bacskai, Dávid (Baksa), Barta (Fejes J.), Sárközi - Januta (Nagy A.), Sebestyén

 

A járási Téli Kupa 2012-es kiírásának 1. fordulójában csapatunk a szomszédos Papi együttesével találkozott, amely csapat az elmúlt szezonban a másodosztályban vitézkedett. Csapatunk Resko Szlávik, játékosedző irányításával vágott neki az idei évnek, visszatért hozzánk Barta Tibor Zápszonyból, illetve bemutatkozott somi mezben, első ízben tétmérkőzésen Mizun Mihály, aki Bakosból került Somba.

Az első percek tapogatózással kezdődtek, egyik csapat sem igazán tudott mit kezdeni a jégpálya-szerű talajjal. Aztán ahogy egyre inkább szokott hozzá csapatunk a körülményekhez esélyeshez méltóan magához is ragadta a kezdeményezést, s tetszetős akciókkal jutott el az ellenfél kapujáig. Az egyik ilyen akció végénStef gólja Januta játszotta tisztára magát a jobb oldalon, a beadására pedig Sárközi érkezett középen, s megszerezte a vezetést (1-0). Nem sokat váratott magára a folyatatás sem: Dávid szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, visszajátszott Boldizsárhoz, aki Sárközit ugratta ki a baloldalon, s az ő centerézését követően Januta növelte csapatunk előnyét (2-0). A biztos előny birtokában végleg megnyugodtunk, s szebbnél-szebb akciókkal kerültünk az ellenfél 16-osa elé, ám a befejezésekbe mindig egy-egy apró hiba csúszott Mizun, Januta, Sebestyén vagy Dávid esetében is. Nem úgy az első félidő hajrájában, amikor a visszatérő Barta adott fantasztikus labdát középen a leshatáron kilépő Janutának, aki a kapus mellett ellőve a labdát megszerezte csapatunk 3. találatát (3-0). Így 3 gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A 2. félidőre érkezett a pályára Kovács, Ködöböcz László, valamint bemutatkozott csapatunkban Fejes János. A 2. félidő úgy kezdődött ahogy az első véget ért: Bacskai ment el a jobb oldalon, majd két szép csel után középre játszott, Januta pedig menetrendszerűen érkezett, s gyönyörű mozdulattal megszerezte önmaga 3. csapatunk 4. gólját (4-0). Januta az idei szezon első játékosa, aki mesterhármast ért el! A Alex góljafolytatásban a biztos előny birtokában érkeztek ificsapatunk legtehetségesebb játékosai, Nagy Dániel, Kertész László, Baksa Kristóf és Nagy Alex. Ám még így is rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk, de sajnos el is puskáznunk. Ebben Sebestyén és Sárközi jártak az élen. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, Papi kihasználta védőink egyetlen bizonytalanságát, s egy szép távoli lövéssel megszerezték a szépítő találatot (4-1). A mérkőzés vége azonban hozott még egy csattanót, hiszen Nagy Alex kihasználta az ellenfél védőjének és kapusának hibáját, és szemfülességének köszönhetően megszerezte első találatát a felnőtt csapatban, ezzel beállítva a végeredményt (5-1).

A forduló másik két mérkőzésén előbb Déda csapata diadalmaskodott a hazai pálya előnyét és a rengeteg kidolgozott helyzetet ki nem használó Bátyú felett (0-1), míg a zárómérkőzésen némi meglepetésre Bakos csapata 1-0 arányban legyőzte Kaszonyt.

A következő forduló nyitómérkőzésén csapatunk az ősi rivális Kaszonnyal találkozik, ahol parázs hangulatú, kiélezett mérkőzés várható. A jó eredmény eléréséhez szükségünk lesz szurkolóink támogatására. HAJRÁ SOM!

A forduló eredményei:

"A" csoport (Gut):

FC Rafajna - FC Jánosi - 0-1

FC Remete - FC Zirka - 1-0

"B" csoport (Halábor):

FC Csetfalva - FC Bene - 1-0

FC Halábor - FC Csoma - 2-2

FC Badaló - FC Vári - 3-1

"C" csoport (Bátyú):

FC Déda - FC Bátyú - 1-0

FC Som - FC Papi - 5-1

FC Bakos - FC Kaszony - 1-0

"D" csoport (Nagybégány):

FC Kisbégány - FC Nagybégány - 1-2

FC Kigyós - SC Beregvidék ifi - 0-2

FC "Artosz" Gát - FC Nagybereg - 2-0

 

A 2012-es járási Téli Kupa csoportbeosztása és menetrendje:

 

"A" csoport (Gut):

Csapatnév 29.01 05.02 12.02 19.02 26.02
1 FC Gut - 2/II 3*/II 4/II 5*/II
2 FC Jánosi 5/I 1*/II - 3/I 4*/I
3 FC Zirka 4/II 5*/I 1/II 2*/I -
4 FC Remete 3*/II - 5/I 1*/II 2/I
5 FC Rafajna 2*/I 3/I 4*/I - 1/II

 

B csoport (Halábor):

Csapatnév 29.01 05.02 12.02 19.02 26.02
1 FC Bene 6/I 2/II 3*/III 4/I 5*/II
2 FC Csoma 5/II 1*/II 6/I 3/II 4*/I
3 FC Vári 4/III 5*/I 1/III 2*/II 6/III
4 FC Badaló 3*/III 6*/III 5/II 1*/I 2/I
5 FC Halábor 2*/II 3/I 4*/II 6*/III 1/II
6 FC Csetfalva 1*/I 4/III 2*/I 5/III 3*/III

 

C csoport (Bátyú):

Csapatnév 29.01 05.02 12.02 19.02 26.02
1 FC Bátyú 6/I 2/II 3*/III 4/I 5*/II
2 FC Papi 5/II 1*/II 6/I 3/II 4*/I
3 FC Kaszony 4/III 5*/I 1/III 2*/II 6/III
4 FC Bakos 3*/III 6*/III 5/II 1*/I 2/I
5 FC Som 2*/II 3/I 4*/II 6*/III 1/II
6 FC Déda 1*/I 4/III 2*/I 5/III 3*/III


D csoport (Nagydobrony):

Csapatnév 29.01 05.02 12.02 19.02 26.02
1 FC Nagybégány 6/I 2/II 3*/III 4/I 5*/II
2 FC Beregvidék (ifi) 5/II 1*/II 6/I 3/II 4*/I
3 FC Nagybereg 4/III 5*/I 1/III 2*/II 6/III
4 FC Gát 3*/III 6*/III 5/II 1*/I 2/I
5 FC Kigyós 2*/II 3/I 4*/II 6*/III 1/II
6 FC Kisbégány 1*/I 4/III 2*/I 5/III 3*/III

 

Minden csoportból 4 csapat jut tovább a kieséses szakaszba. A legjobb 16 között a következő mérkőzéseket fogják rendezni:

"A" csoport 1. helyezettje - "B" csoport 4. helyezettje

"B" csoport 1. helyezettje - "A" csoport 4. helyezettje

"A" csoport 2. helyezettje - "B" csoport 3. helyezettje

"B" csoport 2. helyezettje - "A" csoport 3. helyezettje

"C" csoport 1. helyezettje - "D" csoport 4. helyezettje

"D" csoport 1. helyezettje - "C" csoport 4. helyezettje

"C" csoport 2. helyezettje - "D" csoport 3. helyezettje

"D" csoport 2. helyezettje - "C" csoport 3. helyezettje

 

A legjobb 8 között a következő mérkőzéseket rendezik majd:

A1 - B4 párharc győztese - C2 - D3 párharc győztese

B1 - A4 párharc győztese - D2 - C3 párharc győztese

C1 - D4 párharc győztese - A2 - B3 párharc győztese

D1 - C4 párharc győztese - B2 - A3 párharc győztese

 

2011. március 14.

Déda nyerte a Téli Kupát!

 

FC Déda - FC Badaló - 0-0 (11-esekkel: 4-3)

A Jánosiban rendezett döntőben Déda 11-esekkel legyőzte Badalót, így elhódította a serleget! Gratulálunk!

 

2011. március 9.

 

Bronzérmes csapatunk!

 

Az előzetes hírekkel ellentétben nem kerül megrendezésre a 3. helyért vívandó találkozó, mivel a csapatok közös megegyezéssel arról döntöttek, hogy két képzeletbeli bronzérem kerül kiosztásra! GRATULÁLUNK TEHÁT CSAPATUNKNAK A TÉLI KUPÁN ELÉRT 3. HELYÉRT!

 

A döntőt Vasárnap rendezik Jánosiban (az időpontról majd később), ahol Badaló és Déda csapatai fognak találkozni egymással.

 

A bronzéremért játszhatunk!

 

FC Som - FC Badaló - 0-0 (11-esekkel: 4-5)

FC Som: Kertész - Sárközi, Resko, Szilvási, Boldizsár - Fejes, Dávid, Barta T. (Koi), Kovács - Yoko (Januta), Kupás

 

A járási Téli Kupa elődöntőjében Som Badaló csapatával találkozott. Azzal az együttessel, amely az elmúlt évek legmeghatározóbb járási csapatai közé tartozik, s amelyik a címvédője a sorozatnak.

A várakozásoknak megfelelően parázs hangulatban és nagy iramban kezdődött a mérkőzés, ám a tét és a Pillanatkép a meccsbőlpálya rossz minősége láthatóan rányomta bélyegét a játékra, hiszen sok eladott labda és szabálytalanság jellemezte az első félidőt. Esélyeshez méltóan Badaló kezdte jobban a mérkőzést, ám az első félidőben a szögleteken és egy-két szabadrúgáson kívül nem tudtak veszélyeztetni (már itt meg kell említenem, hogy a játékvezető nem egyenlő mércével fújta le a szabálytalanságokat, hiszen ugyanaz nem ért pontrúgást a badalói 16-os környékén, ami a mi kapunk előterében igen - de erről még később). A somi csapat azonban egy pazar összjáték következtében komoly helyzetbe kerülhetett volna (Kupás és Yoko vezethették volna a kapusra a labdát), ám egy a "nézőtérről" érkező sípszó megakadályozta támadásunkat. A legfőbb probléma ezzel kapcsolatban az volt, hogy ezt megelőzően már megtörtént ez az eset, ám a játékvezető fittyet hányva a szabályokra nem intézkedett, s ennek könnyen az lehetett volna az eredménye, hogy a két tábor egymásnak esik. Szerencsére ez nem történt meg. Az egész félidőt hatalmas küzdelem jellemezte Badaló próbált támadni, Som pedig tetszetős akciókkal, gyors passzokkal megpróbált az ellenfél kapuja elé kerülni. Gól azonban nem született, így 0-0-val vonulhattak pihenőre a csapatok.

A 2. félidő aztán színvonalasabb játékot, több helyzetet, ugyanakkor hatalmas játékvezetői hibákat is hozott.Szöglet Badaló is nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, s egy, a jobböszekötő helyéről érkező lövést csak a keresztléc segítségével tudott Kertész óriási bravúrral hárítani, majd a kipattanót követő fejest már magabiztosan fogta. Néhány perccel később saját kapunk közelében adtuk el a labdát, s az ebből jövő beadást a badalói támadó az üres kapu fölé fejelte. Nagy szerencsénk volt ennél a szituációnál (nem úgy később!). Csapatunk továbbra is szervezetten védekezett, és gyors kontratámadásokkal próbált a badalói kapu elé kerülni. Az egyik ilyen ellentámadásunk végén Kupás látva, hogy Yoko lesről jön vissza saját magát szöktette, ám a partjelző érthetetlen módon beintette a lest (tudjuk, hogy a tétlen les nem számít lesnek, főleg akkor, ha a lesen helyezkedő játékosnak nem áll szándékában beleavatkozni a játékba), a játékvezető pedig ahelyett, hogy felülbírálta volna az esetet és továbbengedte volna az akciót, lefújta! Megakadályozta azt, hogy Kupás egy az egyben vezesse a labdát a badalói kapusra hatalmas helyzetben. Néhány perccel később aztán a mérkőzés egyik legnagyobb helyzetét láthatta a közönség: Kupás kapott labdát a bal oldalon és egy fantasztikus testcsellel elküldte védőjét, majd befelé húzott, ám a hosszú sarokra tartó lövését a badalói kapus a kapufát is érintve szögletre tolta. Az utolsó percekben még volt egy badalói helyzet, ám az eredmény már nem változott, így jöhettek a tizenegyesek! Csapatunkból az első 4-et Szilvási, Fejes, Kupás és Sárközi is értékesítette, míg a badalói csapat játékosa a 2. büntetőt elrontotta. Az 5. 11-est aztán Badaló értékesítette, Resko viszont nyert helyzetből fölé lőtt, így a szétlövés folytatódott. A 6. 11-est a badalói lövő fölé lőtte, ám ismét elszalasztottuk az újonnan adódó lehetőséget, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sors megbüntetett minket: a 7. párban már mi rontottunk egy értékesített badalói 11-est követően.

Nem sikerült tehát valóra váltani az álmunkat, a döntőbe jutást, de úgy vélem, hogy 3 év szünet után veretlenül így is nagyon szép eredményt értünk el! Fiatal csapatunk megmutatta, hogy komoly játékerőt képvisel a járásban, bármelyik csapat ellen van esélye, s hogy erre az alapra lehet hosszú távon építeni. Szurkolóink pedig a Téli Kupa alkalmával ismét bebizonyították, hogy mindenhol képesek megteremteni a hazai pálya hangulatát, s e téren egyedüliek ezen a vidéken!

EGY CSAPAT, EGY TÁBOR, EGY CÉL! HAJRÁ SOM!

 

2011. március 2.

Déda az egyik döntős!

FC Déda - FC Zirka - 1-0Dédai öröm

A mai napon lejátszották a Téli Kupa 2011-es sorozatának előrehozott elődöntőjét, az FC Déda - FC Zirka összecsapást. A találkozó nagy küzdelmet és színvonalas játékot hozott, melynek végén Déda csapata örülhetett, hiszen 1-0-ás győzelmet arattak a Csillag fölött. Gratulálunk a dédai csapatnak a döntőbe jutáshoz, hiszen hosszú évek kemény munkája után jutottak el idáig!

Reméljük vasárnap csatlakozhatunk hozzájuk! HAJRÁ SOM!

 

(Forrás: scberegvidek.net)

2011. március 1.

 

Elődöntő:
FC Déda - FC CSillag
FC Badaló - FC Som
A mérkőzéseket a nagybégányi pályán játszák. Az FC Csillag - FC Déda mérkőzés szerdán, azaz 2011,03,02-án 14,00-kor kerül megrendezésre a két csapat hétvégi Kárpátalja Kupában való szereplése miatt. Az FC Som - FC Badaló mérkőzést vasárnap (2011,03,06) -án 11,00-tól rendezik.

(Forrás: scberegvidek.net)

 

Járási Téli Kupa Negyeddöntő (Nagybégány, 2011. 02. 27.):

FC Som - FC Vári - 0-0 (11-esekkel: 5-4)

FC Som: Kertész - Ködöböcz Zs., Resko, Koi, Boldizsár - Sárközi, Dávid, Barta T., Kovács - Januta (Fejes), Yoko

Sárga lap: Yoko, Boldizsár

 

A Téli Kupa negyeddöntőjében csapatunk Várival mérkőzött vasárnap, Nagybégányban. Mi Gátot megelőzve csoportelsőként, 100 %-os teljesítménnyel jutottunk tovább a kaszonyi csoportból, Vári pedig Csomán holtversenyben, csupán rosszab gólkülönbségének köszönhetően szorult Badaló mögött a 2. helyre.A 11-esek után

A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően nagy iramban kezdődött. Az első 20 percben főként Som kezdeményezett, ám ez csak távoli lövésekben mutatkozott meg egyelőre, míg Vári kontrákkal próbált eljutni Kertész kapujáig. A félidő közepétől aztán csapatunk egyre nagyobb nyomást helyezett a vári kapura, ami helyzetekben is megtatkozott, s többször csak a szerencsén múlott, hogy nem szereztük meg a megnyugtató vezető gólt. Előbb az egész mérkőzésen a legveszélyesebb, Januta cselezgetett az ellenfél 16-osánál, majd miután tisztára játszotta magát kapura lőtt, de erőtlen lövését az ellenfél kapusa hárította. Pár perccel később Dávid remek szögletét a rövid oldalon Januta csúsztatta meg, a labda azonban a kapufáról kifelé pattant. Ezzel azonban még nem volt vége: saját térfelünkön szereztünk labdát, amit Yoko azonnal, egy pazar mozdulattal Januta elé továbbított, aki teljesen egyedül vezethette a kapura a labdát, ám a 16-oson belül beérték és szerelték. Nagy lehetőség lehetett volna, de Januta túl sokat várt. A félidő tehát 0-0-val ért véget. A második félidő aztán egy vári lehetőséggel indult, de a rövid sarokra tartó lövést Kertész magabiztosan hárította. Csapatunk teljesítménye jelentős mértékben visszaesett, s a játék is főleg csak a mezőnyben folyt, helyzetek nélkül. Edzőnk már a 11-esekre is gondolva 20 perccel a vége előtt cserére szánta el magát: az egész héten betegséggel küzdő Fejes érkezett Januta helyére, aki egy szögletet követően azonnal veszélyeztetett, ám fejese, ha nem sokkal is, de elkerülte a kaput. A mérkőzés végére azonban Vári került fölénybe, ez azonban komolyabb helyzetben nem mutatkozott meg. Így maradt a 0-0. Jöhettek tehát 11-esek! Nálunk sorrendben Fejes, Kovács, Barta, Dávid és Resko is magabiztosan értékesítette a maga 11-esét, ám az ellenfél utolsó rúgója hibázott. Így a szétlövés után, csapatunk 5-4-gyel jutott a jövő vasárnapi elődöntőbe, ahol a Gátot 3-1 arányban felülmúló Badaló lesz csapatunk ellenfele. HAJRÁ SOM!

 

A negyeddöntők további eredményei:

FC Badaló - FC Artosz Gát - 3-1

FC Déda - FC Remete - 3-2

FC Csillag - FC Jánosi - 3-3 (11-esekkel: 4-2

 

2011. február 22.

 

A negyeddöntők programja:

Stadion: Vári (2011.02.27)
11:00 FC Déda - FC Remete
12:30 FC Jánosi - FC Csillag
Stadion: Nagybégány (2011.02.27)
11:00 FC Badaló - FC Gát
12.30 FC Som - FC Vári
(forrás: scberegvidek.net)

 

2011. február 21.

 

A csoport végeredménye:

Csapat JM GY D V LG KG P
1. FC Som 5 5 0 0 13 2 15
2. FC Artosz Gát 5 4 0 1 9 2 12
3. FC Kaszony 5 3 0 2 5 4 9
4. FC Bakos 5 2 0 3 8 8 6
5. FC Bátyú 5 1 0 4 4 9 3
6. FC Rafajna 5 0 0 5 5 19 0

 

 

FC Som - FC Kaszony - 3-0

Gólszerzők: Januta, Yoko, Fejes (11-es)

FC Som: Kertész - Ködöböcz L., Koi, Ködöböcz Zs., Boldizsár - Fejes (Barta R.), Barta T., Yoko, Kovács (Horváth) - Januta (Bajusz), Sárközi (Nagy S.)

Vasárnap a Téli Kupa utolsó fordulója következett, ami a csoportküzdelmek talán leginkább várt mérkőzését hozta: a Som-Kaszony derbit. Miután Gát némi játékvezetői segédlettel megverte Bakost, így a mérkőzést megelőzően Som és Gát egyaránt 12 ponttal állt, míg Kaszony 9 ponttal követte ezt a két csapatot. Tehát a 3 csapat közül még bármelyik 2 továbbjuthatott, s bármelyik ki is eshetett volna. Ráadásul csapatunkat jelentős mértékben hátráltatta Dávid eltiltása, valamint Resko hiányzása (ezennel szeretnék neki a csapat nevében gratulálni lánya eljegyzéséhez!). Ugyanakkor jó hírrel szolgált, hogy Sárközi és Yoko is tudta vállalni a játékot.
A mérkőzés elején a tét jelentősen rányomta a bélyegét a csapatokra, ami érezhetően Kaszonyt egy kissé FC Som - FC Kaszonyfeldobta, míg minket egy kissé görcsössé tett. Ezt bizonyítja, hogy már a mérkőzés első percében Kaszony egy hatalmas helyzetet puskázott el: egy balról jövő beadást előbb óriási helyzetben eltört a kaszonyi támadó, majd a kipattanót követően az egyik védőnk dobta be magát a labda útjába szögletre mentve. Kaszony szögletet szögletre halmozott, ám komolyabb helyzet ezt követően már nem igazán akadt. A somi csapat pedig összeszedte magát, kijött az első néhány percben mutatkozó szorításból, melyet Yoko kapuralövései és Januta kínálkozó lehetőségei is bizonyítottak. Az első félidő azonban inkább sárdagasztással telt, mintsem színvonalas játékkal. A szünetben aztán az edzői stáb néhány szerkezeti változtatást eszközölt: Yoko felkerült a csatársorba, Sárközi visszább lépett a középpálya jobb oldalára, míg Fejes behúzódott a középpálya közepére. Ennek és a biztató szavaknak, de legfőképp szurkolóink fantasztikus biztatásának köszönhetően a második félidőben már igazi arcát mutatta a csapat. Helyzetek sorát alakítottuk ki, a védelmünk is biztosabb lábakon állt, mint az első félidőben és a középpályát is uraltuk, aminek meg is lett az eredménye: Barta T. passzolt Januta elé, aki "átverekedve" magát a védőjén és a kaszonyi kapuson az üres kapuba passzolt - 1-0! A csapat a gólt követően egy kissé megnyugodott, talán túlságosan is, hiszen egy figyelmetlenség következtében 11-eshez jutott Kaszony. Kapusunk, Kertész azonban olyannyira megbabonázta az ellenfél söprögetőjét, hogy az fölé lőtt. Ez még inkább visszavette a kaszonyi csapatot, amely a mérkőzés ezen szakaszára jelentősen elfáradt, s a cserék sem igazán tudtak már lendületet vinni a játékukba. Minket viszont szurkolóink tovább hajtottak, s erőt adva megszereztük 2. találatunkat is: Fejes indult meg 4 ember között a jobb oldalon, majd miután erőszakosságának is köszönhetően tisztára játszotta magát a 2 ember között kilépő Yokohoz centerezett, aki egy fantasztikus csellel elfektette a védőjét és a kapust is egyben, majd a hálóba helyezett - 2-0! Csapatunk azonban ezt követően sem állt le, a cseréink is új lendületet vittek a játékunkba, s miután Yoko és Horváth kevergetett a bal oldalon, egy beadást követően, nagy helyzetben Bajuszt lerántották. A megítélt 11-est Fejes lőtte a hálóba: 3-0! A mérkőzés hátralévő ideje már a somi szurkolók ünnepléséről volt híres, hiszen az eredmény már nem változott. Ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott csapatunk, hiszen a 2. félidőben ellenfele fölé nőtt mind tudásban, mind pedig erőnlétileg. Ezzel a győzelemmel pedig újonc csapat léve 100%-os teljesítménnyel zártuk a Téli Kupa csoportküzdelmeit, s a csoport 1. helyén végezve várjuk a jövő heti, Vári elleni negyeddöntőt!
Még egyszer szeretném kiemelni szurkolóinkat, akik ismét bebizonyították, hogy idegenben is meg tudják teremteni a hazai pálya hangulatát, fantasztikus szurkolással végig biztatták csapatunkat, s nyugodtan ki merem jelenteni, hogy nincs még egy ilyen TÁBOR, mint a miénk! Büszke vagyok rá, hogy ilyen csapatban, ilyen szurkolók előtt futballozhatok hétről-hétre, egyszóval büszke vagyok rá, hogy SOMI LEHETEK!
EGY CSAPAT, EGY TÁBOR, EGY CÉL! HAJRÁ SOM!!!

Csoportgyőzelem

Az utolsó forduló eredményei a csoportban:

FC Bátyú - FC Rafajna - 3-2

FC Artosz Gát - FC Bakos - 1-0

 

2011. február 21.

FC Som - FC Bakos - 2-1

Gólszerzők: Kovács, Resko

Kiállítva: Dávid

FC Som: Kertész - Ködöböcz L., Resko, Ködöböcz Zs. (Nagy S.), Boldizsár - Bajusz (Koi), Dávid, Barta T. (Barta R.), Kovács - Fejes, Farkas (Januta)

Hétvégén elérkeztek a 2011-es Téli Kupa csoportküzdelmeinek utolsó fordulói. Szombaton a kiváló, fiatal játékosokból álló Bakos csapata volt az ellenfelünk, mely azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha nyer, akkor még reális esélye marad a továbbjutásra. Nekünk pedig egy újabb lépcsőfokot jelentett ez a találkozó a továbbjutás és a csoportgyőzelem felé.
FC Som - FC BakosA mérkőzés a várakozásoknak megfelelően nagy küzdelemmel, lendületes gyors és nyiltsisakos támadójátékkal kezdődött. A meccs első 20 percében főleg Bakos kezdeményezett, több lehetőségük is adódott Kertész kapuja előtt, de ezek mind kimaradtak, míg Som egy-egy kontrával veszélyeztetett. A félidő derekánál aztán kijött a szorításból a somi csapat, ami már helyzetekben is megmutatkozott. Aztán a félidő vége előtt pár perccel, a mérkőzést nagyban befolyásoló esemény történt: Kovács a saját térfeléről a bal oldalon ugratta volna ki egy labdaszerzés után Fejest, amit a bakosi jobbhátvéd szándékos kezezéssel megakadályozott. A problémát számára azonban az jelentette, hogy egy korábbi buktatást követően már rendelkezett egy sárga lappal, s némi reklamálást követően egy kis partjelzői segítséggel a játékvezető kiállította. Ezt követően Som a félidő hajrájában beszorította ellenfelét, de az eredmény már nem változott. A második félidő aztán nagy somi rohamokkal kezdődött, itt már erősen lejtett a pálya, s ez az eredményben is megmutatkozott: Kovács mintegy 20 méterről spiccel a kissé kint álló bakosi kapus fölött a hálóba lőtte a labdát. Ezzel 1-0-ra vezettünk, Kovács pedig folytatta fantasztikus sorozatát, s 4. meccsén immár 4. gólját szerezte. A gólt követően sem állt le azonban a csapat. Fejes szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, s a kaputól 25 méterre lövésre lendítette a lábát, ám ekkor hátulról akasztották. Resko a megítélt Resko gólja utánszabadrúgást pedig a kapust átverve a hosszú felső sarokba tekerte: 2-0. A félidő vége előtt mintegy 10 perccel az épp lecserélés előtt álló Dávid szabálytalankodott a bakosi térfélen, s megkapta 2. sárga lapját - ez komoly problémát jelentett a csapatnak, hiszen másnap ki kellett hagynia a Kaszony elleni derbit. A kiállítást követően egy kissé megzavarodott a csapat, és 5 perccel a vége előtt Bakos megszerezte a szépítő találatot. A hajrában még forró percek vártak a csapatra, ám már nem adódott komolyabb bakosi helyzet, s a végeredmény sem változott. A csapat ezúttal bebizonyította, hogy nem a legjobb teljesítménnyel is meg tudja nyerni az adott mérkőzését, s hogy jó csapatnak szerencséje is van. HAJRÁ SOM!

 

A csoport további eredményei:

FC Artosz Gát - FC Rafajna - 3-0

FC Kaszony - FC Bátyú - 1-0

 

2011. február 14.

Járási Téli kupa 3. forduló:

FC SOM - FC Bátyú - 1-0

Gólszerző: Kovács

FC Som: Kertész - Ködöböcz L. (Váradi), Resko, Ködöböcz Zs., Boldizsár - Bajusz (Nagy), Dávid (Barta F.), Barta T., Kovács - Fejes, Januta (Barta R.)

 

A járási Téli Kupat 3. fordulójában Som ellenfele a 2 forduló után még 0 ponttal álló Bátyú csapata volt.Kovács gólja után Csapatunkat jelentős mértékben hátráltatták sérülések, betegségek és egyéb elfoglaltságok, hiszen 4 alapember is hiányzott a csapatból: Sebestyén, Sárközi, Koi és Szilvási. Ettől függetlenül esélyeshez méltóan már az első perctől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és helyzetek sorát alakítottuk ki a bátyúi kapu előtt, de előbb Januta, majd Fejes is elpuskázta az előtte adódó lehetőséget. Az ellenfél kapusa, Gyula, pedig nagyon jó napot fogott ki. A 20. perc tájékán aztán végül a mezőnyfölény góllá érett, Bátyú nem bírta tovább feltartóztatni a somi rohamokat, és csapatunk végre megtörte a gólcsendet. Kovács kapott labdát az ellenfél kapujától mintegy 25 méterre, s bal lábbal, bődületes erővel hatalmas gólt ragasztott a bátyúi kapus feje fölött a hálóba. Ezzel Kovács 3. meccsén 3. gólját is megszerezte, amivel toronymagasan vezeti a góllövőlistát. Ezt követően még adódott néhány lehetőség a bátyúi kapu előtt, de ezek mind kimaradtak, a somi védelem pedig csírájában elfojtotta a bátyúi akciókat. Így egy gólos előnnyel vonulhattunk szünetre. A második félidőben aztán a csapat játéka jelentős mértékben visszaesett. Az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítanunk, csak néhány távoli lövéssel próbálkoztunk. Sebestyén Béla edző megpróbálta cserékkel felrázni csapata játékát, ám ezúttal a cseréknek sem sikerült olyan lendületet és színt vinni a játékba, mint egy héttel ezelőtt. Szerencsére Bátyú sem találta továbbra sem védelmünk ellenszerét. Az eredmény már nem változott, s egy vártnál nehezebbnek ígérkező, hihetlenül rossz talajon lejátszott mérkőzésen megszereztük a győzelmet. Az egyetlen pozitívumnak a 3 pont megszerzése tekinthető, amivel továbbra is csoportunk élén állunk. és kedvező helyzetből várhatjuk a jövő heti véghajrát! HAJRÁ SOM!

 

A csoport további mérkőzésein:

FC Bakos - FC Rafajna - 5-3

FC Kaszony - FC Artosz Gát - 0-1

 

A 3. forduló további eredményei:

A Zóna:

Beregvidék ifi - FC Jánosi 0-2
FC Déda - FC Zápszony 4-1
FC Nagybégány - FC Gut 4-1
B Zóna:
FC Nagybereg - FC Csetfalva 2-0
FC Alsóremete - FC Oroszi 4-1
FC Csillag - FC Beregujfalu 5-0

D Zóna:

FC Druzsba - FC Vári 0-3
FC Inter- FC Csoma 0-1
(Forrás: scberegvidek.net)
A csoportok állása 3 forduló után:
"A" ZÓNA (Déda)

 

N Csapatnév M P góla
1 FC Déda 3 9 13-1
2 FC N.Bégány 3 5 6-3
3 FC Zápszony 3 4 7-7
4 FC Jánosi 3 4 3-4
5 FC Beregvidék (ifi) 3 2 3-5
6 FC Gut 3 0 2-14

"B" ZÓNA (Oroszi)

N Csapatnév M P Góla
1 FC Csillag 3 9 8-0
2 FC Nagybereg 3 6 8-3
3 FC Csetfalva 3 4 6-2
4 FC Alsóremete 3 4 4-2
5 FC Oroszi 3 3 3-6
6 FC Beregújfalu 3 0 1-17

"C" ZÓNA (Kaszony)

N Csapatnév M P Góla
1 FC Som 3 9 8-1
2 FC Artosz Gát 3 6 5-2
3 FC Kaszony 3 6 4-1
4 FC Bakos 3 6 7-5
5 FC Bátyú 3 0 1-6
6 FC Rafajna 3 0 3-13

"D" ZÓNA (Csoma)

N Csapatnév M P Góla
1 FC Csoma 3 6 5-7
2 FC Badaló 2 4 6-2
3 FC Vári 2 4 4-1
4 FC Inter 2 3 2-2
5 FC Druzsba 3 0 3-8

(Forrás: scberegvidek.net)

 

2011. február 7.

Járási Téli kupa 2. forduló:

FC SOM - FC Rafajna - 5-0

Gólszerzők: Sebestyén G., Fejes, Kovács, Barta R., Sárközi

FC Som: Kertész - Ködöböcz L. (Váradi), Koi, Sárközi, Boldizsár (Ködöböcz Zs.) - Barta T. (Horváth), Dávid (Nagy), Kovács (Barta F.) - Januta (Bajusz), Fejes, Sebestyén G (Barta R.)

 

A somi csapat második mérkőzését is megnyerte a járási téli kupa 2. fordulójában. Az ellenfél a sokak által a csoportban leggyengébbnek tartott FC Rafajna volt. Som esélyeshez méltóan az első perctől kezdve a kapujához szögezte ellenfelét és helyzetek sorát alakította, de egyben hagyta is ki. A somi csapat több kapuralövéssel is próbálkozott a mérkőzés ezen hányadában, de ezeket vagy a kapus hárította, vagy nem találták el a kaput. Rafajna pedig hősiesen védekezett és állta a sarat. Egészen az első félidő 25. percéig. Ekkor ugyanis Januta kapott egy hosszú átadást, majd egy csel után Sebestyénhez játszott, aki miután átvette a labdát a rövid sarkoba vágta azt: 1-0! A gólt követően a csapat is megnyugodott, és tovább rohamozta az ellenfél kapuját. Egy remek edzői húzást követően (a csapat átállt a 3 csatáros játékra) pedig tovább növeltük előnyünket: az egész mérkőzésen átjátszhatatlan Boldizsár labdát szerzett, majd Dávidhoz játszott, aki egy pazar, védők mögé belőtt labdával indította a kiugró Fejest, aki még tolt egyet a labdán, majd higgadtan elgurította azt a kapus mellett a hosszú sarokba: 2-0. Tehát 2 gólos megnyugtató előnnyel vonulhatott a csapat a szünetre. A félidőben több változtatás is történt, ami meg is mutatkozott a csapat frissességén, hiszen alig pár perccel a 2. félidő megkezdését követően egy védőről lepattanó labdát Kovács megszelidített, majd 25-ről egy hatalmas gólt ragasztott, a kapufát is érintve a jobb felső sarokba: 3-0. Kovács ezzel 2. meccsén 2. gólját szerezte. A gólt követően a somi edző próbálta frissen tartani csapatát a nehéz, csúszós talajú pályán, illetve a sérlüésveszély elkerülése érdekében kihasználta mind a 7 cserelehetőségét, ám ez nem igazán látszott meg a csapat játékán, hiszen ugyanolyan elánnal rohamozta a csapat a rafajnai kaput. Két csereember összjátéka következtében pedig megszereztük a 4. találatot is. Barta Feri, a mi Dombink húzott el a jobb oldalon, pontos beadását pedig a beállását követően végig agilisan futballozó Barta Roland a kapuba továbbította: 4-0. Ám ezzel még nem volt vége: Fejes indította a bal oldalon a szintén csereként beállt Horváthot, akit a 16-os sarkánál buktattak. A megítélt szabadrúgást pedig a mérkőzés egyik legjobbja, Sárközi tekerte a sorfal fölött a hosszú sarokba: 5-0! Barta Roland ezen kívül még szerzett 2 gólt, ám ezeket les címén nem adták meg, így az eredmény már nem változott! Som ilyen arányban is megrédemelt győzelmet aratott, és jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a kaszonyi csoportban!

 

A csoport másik két találkozóján a hazai pályán játszó Kaszony egy utolsó percben szerzett fejes góllal verte az első meccsen szintén győzelemmel bemutatkozó Bakost, míg Gát magabiztosan, 3 góllal verte Bátyút.

 

A C zóna 2. fordulójának eredményei:

FC Kaszony - FC Bakos - 1-0

FC Artosz Gát - FC Bátyú - 3-0

FC Som - FC Rafajna - 5-0

 

További eredmények:

A Zóna:
FC Gut - FC Zápszony 1-4
FC Nagybégány - Beregvidék ifi 1-1
FC Déda - FC Jánosi 3-0
B Zóna:
FC Beregújfalu - FC Nagybereg 1-6
FC Oroszi - FC Csillag 0-2
FC Alsóremete - FC Csetfalva 0-0

D Zóna:

FC Csoma - FC Druzsba 3-2
FC Badaló - FC Vári 1-1
(Forrás: scberegvidek.net)

 

"A" ZÓNA (Déda)

N Csapatnév M P góla
1 FC Déda 2 6 9-0
2 FC Zápszony 2 4 6-3
3 FC Beregvidék (ifi) 2 2 3-3
4 FC N.Bégány 2 2 2-2
5 FC Jánosi 2 1 1-4
6 FC Gut 2 0 1-10

 

"B" ZÓNA (Oroszi)

N Csapatnév M P Góla
1 FC Csillag 2 6 3-0
2 FC Csetfalva 2 4 6-0
3 FC Nagybereg 2 3 6-3
4 FC Oroszi 2 3 2-2
5 FC Alsóremete 2 1 0-1
6 FC Beregújfalu 2 0 1-12

 

"C" ZÓNA (Kaszony)

N Csapatnév M P Góla
1 FC Som 2 6 7-1
2 FC Kaszony 2 6 4-0
3 FC Artosz Gát 2 3 4-2
4 FC Bakos 2 3 2-2
5 FC Bátyú 2 0 1-5
6 FC Rafajna 2 0 0-8

 

"D" ZÓNA (Csoma)

N Csapatnév M P Góla
1 FC Badaló 2 4 6-2
2 FC Inter 1 3 2-1
3 FC Csoma 2 3 4-7
4 FC Vári 1 1 1-1
5 FC Druzsba 2 0 3-5

(Forrás: scberegvidek.net)

 

2011. február 1.

Járási Téli kupa 1. forduló:

FC Som - FC Artosz Gát - 2-1

Gólszerzők: Resko (11-es), Kovács

FC Som: Kertész J. - Sárközi I. (Ködöböcz Zs.), Resko M., Szilvási Z., Boldizsár E. - Fejes N., Barta T. (Ködöböcz L.), Dávid G., Kovács L. - Sebestyén G., Januta Sz. (Bajusz R.)

 

A somi csapat 3 év szünet után győzelemmel mutatkozott be a 2011-es járási téli kupa 1. fordulójában. Az ellenfél a 2010-es szezon 4. helyezettje, a komoly játékerőt képviselő Gát csapata volt. A somi csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, s az első 15 percben számos helyzet adódott Barta, Sebestyén és Januta előtt. Ám ekkor még nem sikerült kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. Ezt követően kijött a szorításból a gáti csapat, ami főleg a szögletek számán mutatkozott meg. A félidő vége előtt pár perccel azonban Som megszerezte a vezetést: Januta játszott vissza a második hullámban érkező Bartához, akinek lövése egy gáti kézen vágódott le. A 11-est Resko értékesítette, így 1 gólos előnnyel vonulhatott szünetre a somi csapat. A második félidő szinte azonnal egy óriási somi helyzettel kezdődött: Kovács ívelt be balról, s Januta a kissé magas labdát alig pár centivel, de mellé fejelte. Ezt követően a gáti csapat is nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, itt már több lehetőség adódott előttük, s végül egy, a talajon irányt változtató szabadrúgás után megszerezték az egyenlítő találatot. Ám a középkezdést követően szinte azonnal ismét a somi csapat került előnybe. Dávid kevergetett az ellenfél térfelének közepén, majd két ember között az egész meccsen tarthatatlan Kovácshoz játszott, aki miután megnyerte a párharcot védőjével szemben kilőtte a hosszú sarkot. Gyönyörű találat volt! Ezt követően a gáti csapat még lőtt egy kapufát, a többi lehetőséget pedig Kertész magabiztosan hárította. A második félidőben a somi edző, Sebestyén Béla még cserékkel megpróbálta frissíteni csapatát. A mérkőzés vége előtt még Sebestyén és Bajusz előtt is adódott egy-egy lehetőség, ám az eredmény már nem változott. A somi csapat egy izgalmas, hajtós, fordulatos, az utolsó percekig kiélezett mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott!

 

A C zóna további eredményei:

FC Bakos - FC Bátyú - 2-1

FC Kaszony - FC Rafajna - 3-0

 

Az 1. forduló további eredményei:

A Zóna:

FC Jánosi - FC Nagybégány 1-1

FC Zápszony - SC Beregvidék IFI - 2-2

FC Déda - FC Gut - 6-0

B Zóna:

FC Csillag - FC Alsóremete 1-0

FC Nagybereg - FC Oroszi 0-2

FC Beregújfalu - FC Csetfalva 0-6

D Zóna:

FC Inter - FC Druzsba 2-1

FC Badaló - FC Csoma 5-1

(Forrás: scberegvidek.net)

Menetrend:

"A" ZÓNA (Déda)

 

N Csapatnév 30.01 06.02 13.02 19.02 20.02
1 FC N.Bégány 6/I 2/II 3/III 4/I 5/II
2 FC Beregvidék (ifi) 5/II 1/II 6/I 3/II 4/I
3 FC Gut 4/III 5/I 1/III 2/II 6/III
4 FC Déda 3/III 6/III 5/II 1/I 2/I
5 FC Zápszony 2/II 3/I 4/II 6/III 1/II
6 FC Jánosi 1/I 4/III 2/I 5/III 3/III

"B" ZÓNA (Oroszi)

N Csapatnév 30.01 06.02 13.02 19.02 20.02
1 FC Beregújfalu 6/I 2/II 3/III 4/I 5/II
2 FC Nagybereg 5/II 1/II 6/I 3/II 4/I
3 FC Csillag 4/III 5/I 1/III 2/II 6/III
4 FC Alsóremete 3/III 6/III 5/II 1/I 2/I
5 FC Oroszi 2/II 3/I 4/II 6/III 1/II
6 FC Csetfalva 1/I 4/III 2/I 5/III 3/III

"C" ZÓNA (Kaszony)

N Csapatnév 30.01 06.02 13.02 19.02 20.02
1 FC Artosz Gát 6/I 2/II 3/III 4/I 5/II
2 FC Bátyú 5/II 1/II 6/I 3/II 4/I
3 FC Kaszony 4/III 5/I 1/III 2/II 6/III
4 FC Rafajna 3/III 6/III 5/II 1/I 2/I
5 FC Bakos 2/II 3/I 4/II 6/III 1/II
6 FC Som 1/I 4/III 2/I 5/III 3/III

"D" ZÓNA (Csoma)

N Csapatnév 30.01 06.02 13.02 19.02 20.02
1 FC Badaló - 2/II 3/I 4/II 5/I
2 FC Vári 5/II 1/II - 3/II 4/II
3 FC Druzsba 4/I 5/I 1/I 2/I -
4 FC Inter 3/I - 5/II 1/I 2/II
5 FC Csoma 2/II 3/I 4/II - 1/I

(Forrás: scberegvidek.net)

Vendégkönyv

Kép újratöltsée
 • 2011-03-27 15:52:04
  Szép bolt Som csak így tovább!
 • 2011-03-13 18:00:25
  Köszönjük! :D
 • Norbi
  2011-03-13 16:55:06
  Gratulálok Dédának! Ha kis szerencsével is,de sikerült nyerniük!
 • 2011-03-13 15:46:34
  Déda-Badaló 0-0! 11-esekkel 4-3!! Megnyertük a Télikupát!
 • Endre bá
  2011-03-06 17:37:59
  FEL A FEJJEL GYEREKEK... AZ ÉLET MEGY TOVÁBB,LESZ EZ MÉG JOBB IS.A BAJNOKSÁGBA MAJD MEGMUTATJUK
 • 2011-03-06 12:37:09
  Le a kalappal a Somi csapat előtt szép volt fiúk! Jók voltatok! Most ezen a meccsen nem a tudás, hanem a pénz dominált! De jól játszottatok, ez nem kétséges! Majd a bajnokságban visszaadjátok! :)
 • 2011-03-03 19:43:00
  Úgy legyen!
 • Norbi
  2011-03-01 20:12:08
  Köszönjük, Dencsi! Dédának is szeretnék gratulálni a továbbjutáshoz, főleg annak tükrében, hogy milyen körülmények között kellett futballozni! Minden elismerésem! Remélem a döntőben találkozhatunk;) Hajrá Som!
 • 2011-02-27 19:03:34
  Gratulálok Somnak a mai győzelemért! Szép volt fiúk csak gy tovább! Meg se álljatok a döntőig!
 • 2011-02-21 18:12:50
  Hajrá Som!
 • Eve
  2011-02-21 15:18:44
  HAJRÁ SOM,nagyon jok voltatok vasárnap fiuk,csak így tovább ugyanilyen nagy sikerrel mint a vasárnapi,ilyen jo meccsen még nem voltam!!!!!
 • Norbi
  2011-02-21 14:04:31
  Köszönöm a csapat nevében a SZURKOLÓINKNAK az egész hétvégi biztatást! Egyszerűen fantasztikusak voltatok! Ti vagytok a legjobbak! A csapatnak pedig szeretnék gratulálni az elért eredményhez! Csak ismételni tudom magam: BÜSZKE VAGYOK RÁ, HOGY ILYEN CSAPATBAN, ILYEN SZURKOLÓK ELŐTT FOCIZHATOK HÉTRŐL-HÉTRE! EGY CSAPAT, EGY TÁBOR, EGY CÉL! HAJRÁ SOM!!!
 • szilcsi10
  2011-02-21 13:53:28
  HÁJRÁ SOM
 • mamamaci
  2011-02-21 10:08:54
  Miért kell bántani a Somi csapatot,mert idegenebből áll.A világban bármék nagymenő és sikeres csapatok is mindenféle nemzetiségből állnak.És a szurkolók nemazt nézik hogy ki hova való,hanem azt hogy győzzön a csapota.Szerintem akik bántcsák Somot azok nagyon irigyek a sikereikre.Hajrá SOM:
 • Geri9
  2011-02-18 19:58:41
  ezek a játékosok vagyis mi már 3éve is Somban játszottunk ugyh nem csak most álltunk össze!ja és nem nagyon kellett minket össze szedni 1-2 kivétellel mert mentünk magunktól!
 • Norbi
  2011-02-18 15:29:25
  Köszönöm mindenkinek, hogy kiálltak mellettem, Endre bának pedig az elismerő szavakat!Hajrá Som!!!
 • Endre bá
  2011-02-18 13:01:32
  Barátom valahonnan sejtettem,hogy kaszonyi vagy... Ez a savanyu a szőlő esete,de a ti csapatotok is jó lenne a második ligába...az öregfiuk közt.AZ a helyzet,hogy ti tovább se fogtok jutni a csoportból ,de a bajnokságba se jósolok nektek sok jót,mert ismerem a kaszonyi mentalitást
 • FC K.
  2011-02-18 11:08:35
  Az biztos,hogy jó csapat,de nézd meg a Kaszonyit igaz,hogy kicsit idős,de hazaiakból áll és nem pedig összeszedett játékosokból!majd vasárnap meglátjuk,hogy melyik a jobb csapat!
 • Endre bá
  2011-02-18 07:42:13
  Három éve az én irényitásom alatt már Norbi volt a CSK.Való igaz,hogy akkor az apja,keresztapja csak mint szurkolók vettek részt a meccseken.De már akkor az én ,az akkori sportelnök,a játékosok döntése alapján is ő volt méltó arra hogy viselje a kapitányi karszalagot.Rászolgált erre nemcsk tudásával,de hozzáállásával,komolyságával mindenkori győzniakarásával. AZ eredmények ezt a döntést szerintem akkor is igazolták.Nem tudom te ki lehetsz,de szerintem,te egy kekeckedő valaki vagy,aki annak sem nagyon örűl,hogy egy alakuló jó csapat szerveződik Somba.Ez az én véleményem és én még csak nem is somi vagyok.Tisztelettel Tar Endre..
 • Geri9
  2011-02-17 22:09:57
  szombaton biztos h nem a vasárnapot még nem tom!
 • Norbi
  2011-02-17 21:50:07
  Geri, hétvégén jössz játszani?
 • Geri9
  2011-02-17 21:17:03
  ha nem tudsz vmit akkor abba ne szólj bele FC K!
 • AG
  2011-02-17 21:08:56
  Kérhetsz is, FC K.!!!
 • FC K.
  2011-02-17 20:19:27
  Így most már értem!Ezekről a dolgokról nem tudtam mint ahogy arról sem,hogy a te szervezésed által kerültek oda azok a játékosok akik nálatok játszanak!És még egyszer mondom,hogy ez csak egy észre vétel volt és nem akartam-(akartalak)senkit megbántani ha meg megbántottam valakit akkor bocsánatot kérek!
 • Norbi
  2011-02-17 19:46:19
  Kedves, FC K. A honlapot én szerkesztem! De most nem mint honlapszerkesztő, hanem mint csapatkapitány reagálok a hozzászólásodra. Az hogy miért vagyok csapatkapitány örülök, hogy számodra is egyértelmű. Természetesen tudom, hogy a hátteremre gondolsz, de ennek több oka is van! Egyrészt már 3 évvel ezelőtt is én voltam a csapatkapitány, ahol nem magamat jelöltem ki, hanem az akkori edző és főszponzor tette meg ezt. Ráadásul akkor a hátterem csupán annyiban volt a csapat körül, hogy meccsre járt. Másodszor a csapat 90%-a az én szervezésemnek köszönhetően játszik most somi mezben! Harmadszor senki nem jött oda hozzám személyesen, hogy megmondja ő akar lenni a csapatkapitány, így nem került sor arra, hogy a csapat játékosai válasszanak. Remélem Te is ezekre gondoltál;) Azzal kapcsolatban teljes mértékben egyet kell, hogy értsek veled az elmúlt 3 meccs alapján, hogy nemhogy kiemelkedtem, de tényleg beleszürkültem a mezőnybe! De szerencsére van olyan erős csapatunk, hogy ha nekem nem megy, akkor van más aki megnyerje számunkra a mérkőzéseket. Köszönöm, hogy megosztottad velem ezt a véleményedet, de ezt, mint szurkoló akár személyesen is megtehetted volna! Üdv, Norbi
 • FC K.
  2011-02-17 19:04:48
  Nem tudom,hogy ki szerkeszti a honlapot,de a galériában az a kép,hogy a "CSK" készülődik elég gáz!Mert nem elég csak készülődni úgyis kellene játszania mint egy csapatkapitánynak,mert egyáltalán nem tűnik ki a csapatból és még azt kell,hogy mondjam beleszürkül a mezőnybe!De perszemindannyian tudjuk,hogy minek vagy miért ő a "CSK" ! Nem akarok ezzel senkit bántani ez csak egy észrevétel,de lehet,hogy rosszul gondolom hisz én csak egy szurkoló és nem pedig játékos vagyok!
 • 2011-02-15 17:48:05
  Hinni a templomban kell Jozsó, akarni meg a WC-be! :P :P :P :P
 • Norbi
  2011-02-14 22:16:32
  Szeretnék elnézést kérni néhány játékostársamtól. Nem volt csapatkapitányhoz méltó, ahogy viselkedtem! Hajrá Som!
 • Jozsó
  2011-02-13 16:45:14
  Hajrá Som !!!!!! Tudom , hogy mi fogunk nyerni !!!! Gyerünk fiuk mindent bele !!!! Elöre a gyözelemért !!!!!
 • ToTTy
  2011-02-12 18:16:49
  Szép eredmény, csak így tovább. Érdekes, hogy nem látok itt birót szidni senkit. Ez szokatlan... (tessék nekilátni) :))) Egyébként Bátyú ellen is kötelező a 3 pont! Hajrá Som!!!
 • Norbi
  2011-02-11 11:19:17
  Köszönöm szépen, petya a csapat nevében is!
 • 2011-02-11 09:46:51
  Jó ötlet az oldal :) sok sikert a továbbiakban is. téli kupán meg a legjobb győzzön, ne a játékvezető.
 • 2011-02-10 16:32:58
  Som a legjobb HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!
 • 2011-02-07 19:05:17
  Hajrá Som. Csak így tovább.
 • Eve
  2011-02-06 15:24:02
  Jók voltatok SOMIAK tudtuk,h megveritek Rafajnát!!!!Csak így tovább ugyanilyen szép eredménnyel mint a mai!!!HAJRÁ SOM!!!!
 • Norbi
  2011-02-05 08:25:28
  Holnap ismét mindenki Kaszony felé vegye az irányt!A csapatnak ismét szüksége van a biztatásra!Kötelező a győzelem holnap, Rafajna ellen! EGY CSAPAT, EGY TÁBOR, EGY CÉL!HAJRÁ SOM!!!
 • 2011-02-03 16:52:55
  Nagyon jó mérkőzés volt! Som egyértelműen jobb volt mint Gát! MÍÍNDÍÍG MINNNDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTTTTT HAJRÁ SOM!!! EGY CSAPAT, EGY CÉL, EGY TÁBOR!!! HAJRÁ SOM!
 • 2011-02-03 15:56:37
  Hajrá Som!!!Szétverjük Rafajnát!!!!Legalább 6:0-ra győzünk
 • Norbi
  2011-02-03 12:41:26
  Ja, és ne feledjétek Vasárnap ismét téli kupa, ahol Rafajnával találkozunk!Kötelező a 3 pont!Hajrá Som!
 • Norbi
  2011-02-03 12:40:08
  Már több mint 1000-szer kattintottak kevesebb mint 3 nap alatt az oldalra! Köszönöm és gratulálok nektek!Hajrá Som!
 • 2011-02-03 08:14:00
  HAJRÁ SOM!!!CSAK IGY TOVÁBB
 • 2011-02-02 18:44:31
  Hajrá SOM!!!
 • RENCSI
  2011-02-01 14:32:29
  HAJRÁ SOM!SZURKOLOK NEKTEK!CSAK IGY TOVÁBB FIÚK!!!
 • 2011-02-01 12:07:28
  Hajrá SOM,csak így tovább!!!!!!
 • t
  2011-02-01 10:33:52
  Én hiszek abban,hogy SOM fog győzni!!!!Hajrá SOM.
 • 2011-02-01 10:32:34
  Én hiszek abban,hogy SOM fog győzni!!!!Hajrá SOM.
 • Szandy
  2011-02-01 09:02:14
  HAJRÁ SOM!HAJRÁ KINCSEM!Legyetek ti az elsők!
 • Januta
  2011-02-01 07:58:47
  HAJRÁ SOM IGYTOVÁB ADŐNTŐIG
 • Norbi
  2011-01-31 23:18:41
  Megérdemelt győzelem az első meccsen!Hajrá SOM!

 

Hírek

 • FC Som - FC Artosz Gát - 3-0 (ifi: 6-0)
  2012-05-22 12:14:52

  Gólszerzők: Fejes, Kovács, Januta

  FC Som: Kertész - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Kovács (Boldizsár) - Bacskai (Kádár), Dávid, Fejes (Horváth), Sárközi - Szolomka (Januta), Szabó

 • FC Nagybégány - FC Som - 2-0 (ifi:0-2)
  2012-05-22 12:12:45

  FC Som: Kertész - Ködöböcz Zs. (Boldizsár), Resko, Mizun, Kovács - Bacskai (Ködöböcz N.), Sárközi (Fejes), Dávid (Nagy S.), Danku - Szolomka (Kádár), Szabó

 • FC Som - FC Badaló - 0-2 (ifi: 0-1)
  2012-05-10 09:38:47

  FC Som: Kertész - Ködöböcz Zs. (Nagy S.), Resko, Mizun, Kovács - Bacskai, Fejes (Nagy Cs.), Dávid, Boldizsár - Szabó, Szolomka (Ködöböcz N.)

 • FC Jánosi - FC Som - 4-1 (ifi: 1-3)
  2012-05-10 09:37:41

  Gólszerző: Mizun

  FC Som: Kertész - Sárközi (Ködöböcz N.), Resko, Mizun (Szolomka), Boldizsár - Bacskai, Fejes, Dávid, Danku - Januta, Szabó

 • FC Som - FC Kaszony - 3-0 (ifi: 3-0)
  2012-04-23 07:46:20

  Gólszerzők: Fejes (2), Bacskai

  FC Som: Kertész - Ködöböcz Zs. (Nagy A.), Resko (Nagy S.), Mizun, Boldizsár - Bacskai (Kádár), Sárközi, Dávid, Kovács (Szolomka) - Fejes, Szabó

 • FC Som - FC Artosz Gát - 2-2 (0-2, 11-esekkel: 3-0)
  2012-03-26 08:28:59

  Gólszerzők: Sárközi, Sebestyén

  FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Sárközi, Ködöböcz L. (Barta) - Bacskai, Fejes J., Dávid, Sebestyén - Fejes N., Januta

 • FC Som - FC Nagybégány - 0-1 (0-0)
  2012-03-21 16:36:12

  FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Sárközi - Barta, Dávid, Fejes J., Boldizsár (Nagy A., Januta) - Bacskai, Fejes N.

 • FC Som - FC Jánosi - 3-0 (3-0)
  2012-03-12 00:00:40

  Gólszerzők: Januta (2), Fejes N.

  FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs. (Kertész L.), Resko, Mizun, Sárközi - Bacskai (Barta), Fejes J., Dávid (Ráti), Kovács (Boldizsár) - Januta (Nagy A.), Fejes N.

 • FC Som - FC Kisbégány - 2-1 (1-1)
  2012-03-05 09:16:54

  Gólszerző: Fejes N. (2, az elsőt 11-esből)

  FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár (Kovács) - Bacskai, Barta (Baksa), Dávid, Sárközi - Januta (Nagy A.), Fejes N.

 • FC Som - FC Bátyu - 0-0
  2012-02-27 00:02:46

  FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár - Bacskai (Ködöböcz N.), Dávid (Sárközi), Barta, Kovács - Januta (Ráti), Fejes N.

 • FC Som - FC Kaszony - 1-0 (1-0)
  2012-02-27 00:00:43

  Gólszerző: Januta

  FC SOM: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár - Bacskai (Fejes N.), Dávid (Barta), Fejes J., Kovács (Sárközi) - Januta (Ködöböcz N.), Sebestyén

 • FC Som - FC Déda - 1-1 (1-1)
  2012-02-22 21:40:38

  Gól: Öngól

  FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs., Resko, Mizun, Boldizsár - Bacskai, Dávid, Barta (Fejes J.), Sárközi (Kovács) - Januta (Fejes N.), Sebestyén

 • FC Som - FC Bakos - 3-0 (1-0)
  2012-02-13 09:23:15

  Gólszerzők: Januta, Fejes N., Bacskai

  FC Som: Kertész J. - Ködöböcz Zs. (Kertész L.), Resko, Mizun, Boldizsár (Ködöböcz L.) - Bacskai, Barta T. (Baksa), Dávid, Sárközi (Kovács) - Januta (Nagy A.), Fejes N.

 • FC Som - FC Papi - 5-1
  2012-01-29 15:29:48

  Gólszerzők: Januta (3), Sárközi, Nagy A.

  FC Som: Kertész J. (Nagy D.) - Ködöböcz Zs. (Ködöböcz L.), Fejes N., Mizun (Kertész L.), Boldizsár (Kovács) - Bacskai, Barta (Fejes J.), Dávid (Baksa), Sárközi - Januta (Nagy A.), Yoko

Szavazás

Ki volt a Téli Kupa legjobbja?
Kertész József
Bacskai Ferenc
Januta Szabolcs
Fejes Norbert
Sebestyén Gergely
Fejes János
Kovács László
Sárközi István
Dávid Gergely
Barta Tibor
Mizun Mihály
Resko Miroszláv
Ködöböcz Zsolt
Boldizsár Emil
Nagy Alex
Asztali nézet